Lente op het dak

Gepubliceerd op 25 februari 2022 om 11:53

Deze week is begonnen met de aanleg van ons dak.
Staat dat er echt? Ja klopt, want geheel in stijl van ons ecologisch passiefhuis wordt nu ook ons dak duurzaam.

Hiervoor gingen we uiteraard niet over één nacht ijs. We verdiepten ons in heel veel mogelijkheden en maakten uiteindelijk de keuze om dit dak te laten aanleggen door een lokale aanbieder. Afgelopen woensdag en donderdag hebben zij de eerste voorbereidingen getroffen door het aanbrengen van een basis waarop de planten kunnen groeien.

Er zal een aantal jaren overheen gaan voordat het volgroeid is omdat er geen gebruik wordt gemaakt van kant en klare cassettes. Net als in de tuin wordt alles, zeer uitgekiend, aangelegd.

Het groene dak is onderhoudsarm, wat betekent dat wij er zelf niet veel werk van hebben. Een of twee keer per jaar zal het bedrijf, dat alles aanlegt, langskomen om de staat van de planten te controleren. Verder mag de natuur haar gang gaan. Het resultaat zal dan zijn een verkoelende en isolerende werking op ons huis.

En, zeker niet onbelangrijk, een prachtig uitzicht vanaf Yolanda haar werkkamer!

Denk je nu, dat lijkt mij ook wel wat, zo’n groen dak?

Lees dit dan ook even.
Want dit jaar is er voor inwoners van de gemeente Assen nog subsidie beschikbaar om een duurzaam dak te realiseren. Alle informatie hierover vind je op de website van de gemeente Assen.

Voor informatie over de aanleg van een duurzaam dak verwijzen we je graag naar  GrunnDak.nl 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.